Goldessa_DIG_accomodatie

Accommodatie

Dressuurstal Ilona Goris is gelegen aan de Hegsestraat te Gendt. De stal beschikt over een degelijke accommodatie waar gelet is op de functionaliteit van de gebouwen, inclusief de bijbehorende werkzaamheden. Rondom het bedrijf is alles geasfalteerd wat makkelijk schoon te houden is en ruimte voor de (les- en pension)klanten om te parkeren en hun paarden op een verantwoordelijke manier te kunnen op- en afladen. Bij de dressuurstal zijn ook nog een aantal weides aanwezig ingericht voor de sportpaarden en de fokmerries. de weides zijn afgerasterd met planken en een schrikdraadje. Mede om deze reden mag de accommodatie vijf sterren dragen van de FNRS.

Dressuurstal_ilona_goris

Stallen

Op dressuurstal Ilona Goris zijn momenteel 26 ruime boxen aanwezig met een afmeting van 3 meter bij 4,20 meter. De stallen zijn ruim opgezet om het welzijn van de sportpaarden te garanderen. Een aantal stallen zijn voorzien van een luik aan de voorzijde waardoor eventueel drukkere paarden met het hoofd naar buiten kunnen en daardoor meer zicht krijgen en ook meer rust krijgen. De stallen zijn standaard voorzien van een ruim strobed. Dagelijks worden de stallen zorgvuldig uitgemest en opgestrooid. Daarnaast wordt driemaal daags de mestballen verwijderd. Voor extra ventilatie zijn er ruime deuren geplaatst zodat de paarden altijd fris en stofvrij op stal staan.

Stallen_Dressuurstal_ilona_Goris

Was- en poetsplaats

In het overdekte complex zijn vijf ruime was-/poetsplaatsen aanwezig. Een gedeelte van de was-/poetsplaats is voorzien van een rubberenmat. De wasplaatsen zijn voorzien van warm en koud water. Het water kan gebruikt worden om de paarden te wassen of af te spuiten na een training. Op één was-/poetsplaats hangt een solarium.

Binnenrijbaan 20 x 40 meter

In het hoofdgebouw van het bedrijf ligt een overzichtelijke Binnenrijbaan met eveneens een Agterberg bodem. Om de binnenrijbaan staat en 1,40 meter hoge keerwand. De wand is glad afgewerkt waardoor ruiter en paard extra comfort ervaren. Om de spanten van de binnenrijbaan is bescherming geplaats voor de veiligheid van ruiter en paard. Voor de binnenrijbaan zit een degelijke sluiting die voldoende ruimte biedt voor het betreden en verlaten van de rijbaan. De binnenrijbaan is ook uitgerust met een geluidsinstallatie.

Binnenrijbaan_dressuurstal_ilona_Goris

Buitenrijbaan 20 x 60 meter

Dressuurstal Ilona Goris beschikt over een ruime buitenrijbaan. de Buitenrijbaan is uitgerust met een Agterberg bodem, hierdoor is het mogelijk om tijdens alle weersomstandigheden buiten te trainen in deze fijne, verende, slibvaste en goed waterdoorlatende bodem. Naast de buitenrijbaan is een beregeninginstallatie aangelegd waardoor in de drogere periode de buitenrijbaan ook toegankelijk is.

Buitenrijbaan_dressuurstal_Ilona_Goris

Overdekte stapmolen

Op Dressuurstal Ilona Goris is een royale overdekte trainingsmolen aanwezig waar de paarden ’s morgens tijdens het mesten in lopen. De stapmolen heeft een diameter van 18,5 meter en is ingericht voor zes paarden. de paarden lopen allemaal los in de voor hen bestemde vakken zodat de paarden voldoende bewegingsvrijheid hebben. Na de training, wassen of verzorging kunnen de paarden in de trainingsmolen stappen om stijve en verzuurde spieren te voorkomen.

Weide en paddock

Op Dressuurstal Ilona Goris is er ook een mogelijkheid om de sportpaarden even los te laten voor de afwisseling en ontspanning. Voor de sportpaarden zijn drie weides ingericht. Voor de fokmerries en opfokpaarden zijn meerdere grotere weilanden beschikbaar. Naast de weides is er een paddock van 8 x 15 meter. in de paddock kunnen de sportpaarden loslopen of kan gelongeerd worden.