Dressuurstal_Ilona_Goris_team

Over ons

Eigenaresse Ilona Goris

Ilona Goris, geboren op 27 april 1978 te Doornenburg in de eigenaresse van Dressuurstal Ilona Goris. Na de lagere school heeft Ilona de opleiding van de MAVO en de MBO opleiding bedrijfsadministratief medewerker afgerond. In 1994 heeft Ilona de cursus voor toiletteren, voorbrengen en het beoordelen van paarden gevolgd bij het KWPN. Omdat het hart van Ilona bij de paarden ligt, heeft ze keuze gemaakt om in 1995 de cursus paardenhouderij te volgen op het Hippisch Instituut te Utrecht in 1995. In 1997 heeft Ilona de eerste fase van de instructeurs cursus van de ORUN gevolgd en succesvol afgerond. In 2015 heeft Ilona het instructiediploma wedstrijdsport Dressuur niveau 4 in ontvangst mogen nemen. 
Met betrekking tot het jureren van wedstrijden is Ilona bevoegd om tot de klasse Lichte tour alsmede Kür op muziek te beoordelen. In 2015 heeft Ilona ook de opleiding met betrekking tot sportpsychologie en mentale begeleiding met succes bijgewoond.

Op zesjarige leeftijd kwam Ilona voor het eerste in aanraking met paarden. De tante van Ilona was in het bezit van een paard en na een paar kleine en korte ritjes wilde Ilona zo graag op pony rijles van haar ouders geen nee konden zeggen. de pony rijlessen werden gegeven op de manege en hippisch centrum te Gendt van de Waalruiters. Na een klein jaar pony rijden op de manege kwam een eerste pony om de hoek kijken. ‘Robbie’ was de eerste pony van Ilona. Een ideale leerpony waar ze alle grondbeginselen op heeft geleerd heeft. Al gauw werd de stap gezet naar een sportpony. Na meerdere leer-/sportpony’s volgde een jonge E-pony. Deze E-pony genaamd Edelweis (v. Variant) was een geheel andere ervaring. Na veel vallen en opstaan hebben zij samen de klasse Z bereikt. Daarnaast wist Ilona ook meerdere malen bestgaande rijpony te winnen en werden ze Gelders kampioen in de klasse Z. Ilona was destijds in training van Jan Oortveld.

Op 15 jarige leeftijd werd de overstap gemaakt naar de paarden. het eerste paard, Icarus (v. Variant) werd aangekocht bij stoeterij het Vierspan. Ilona heeft dit paard opgeleid naar het young riders niveau. Met de Young Riders heeft hebben zij meerdere nationale en internationale succes behaald. op 10 jarige leeftijd is Icarus verkocht naar Engeland waar hij op Grand Prix niveau liep. Andere paarden die Ilona succesvol heeft opgeleid zijn de Oldenburger hengst Reality (v. Rubenstein), Menneke (v. Farrington, Marciano (v. Variant), Nagano en Unicum.

Op dit moment leidt Ilona meerdere paarden op en brengt zij ook paarden uit in de basissport en subtop.

 

Ilona Goris

Amy Bax

Amy, geboren op 27 augustus 2012 is de dochter van Ilona. Met als kraamcadeau een eerste eigen shetland pony (Emiel) was de kans dat Amy een paardmeisje zou worden al groot. Op dit moment gaat Amy naar de lagere school in Gendt en rijdt zij op haar Pony Bontfire (Bontje) Bixie proeven.

 

Amy Bax Bontje